Over mij

2022

Ik ben Winnie. Lang geleden werkte ik als vroedvrouw. Honderden Amsterdamse baby’s zijn in mijn handen geboren. Maar toen mijn eigen dochter werd geboren vroeg het leven wat anders van me. Mijn allerliefste mooiste dochter werd mijn gids. De moeite die ze moest doen om het aardse leven zich eigen te maken, inspireerde mij om juf te worden. Twee jaar heb ik voor overvolle klassen gestaan en toen was het echt tijd voor iets anders. Uit de sleur, weg van de schoolfrustraties, de stad uit, op reis. Mijn leven is sinds die beslissing totaal veranderd. Al reisend heb ik ontdekt wat thuisonderwijs inhoudt. Kinderen leren door te leven, te spelen en natuurlijk een beetje van mijn juffen-input. Na mijn reis voelde ik, ik wil hiermee doorgaan. Ik wil mijn kinderen de eenheid van het leven laten voelen, ze grootbrengen in de natuur en in de wereld, zodat ze vrijheid ervaren, ruimte krijgen om te ademen en precies kunnen zijn wie ze zijn en staan waar ze op dit moment zijn. Sinds 2019 geef ik thuisonderwijs en inmiddels ben ik heel wat wijzer geworden. Thuisonderwijs is namelijk echt anders dan schoolonderwijs. Er zijn zoveel meer momenten om van en met elkaar te leren. Het (samen)leven is onze school. Mijn intentie is om mijn thuisonderwijs te documenteren op deze site, zodat anderen ge├»nspireerd kunnen raken om het ook anders te doen. Het kan namelijk anders… mooier, vrijer en vriendelijker. Let’s make a differents, to heal the world.

2020

Ik ben Winnie. Na 14 jaar vroedvrouw zijn en 2 jaar juf op de vrije school begon in augustus 2019 een nieuw avontuur. We gingen op reis; busje ingepakt, kids achterin en rijden maar. Weg van de drukte, weg van alle verplichtingen, met elkaar zijn, thuisonderwijs geven, van huis uit werken. We hebben wat omzwervingen gemaakt, in een camper geleefd, op huizen gepast en nu een plek gevonden waar we wat langer blijven. Een huis met ruimte en natuur om ons heen in Spanje.

Het idee van een site maken om mijn ervaringen met mijn thuisonderwijs te delen met anderen had ik al een tijdje. Maar sinds het coronavirus de wereld in zijn greep heeft en zoveel ouders thuis zitten met hun kinderen, geloof ik dat mijn verhalen ouders kunnen helpen en troost bieden in deze bizarre tijden. Ik zal in de vorm van blogs vertellen over mijn leven met mijn kinderen en mijn thuisonderwijs.