De vrolijke paaskip

De hele week hangen deze vrolijke kippen op ons prikbord. En vandaag realiseer ik me ineens dat het pasen is dit weekend. Dit gebeurt er dus in een lockdown in Spanje, waar thuisonderwijs en thuiswerken al onze routine was; ik raak de connectie met mijn agenda kwijt. Maar mijn onderbewustzijn heeft schijnbaar een lijntje met de jaaragenda, want mijn eetkamer is met deze tekeningen helemaal in paasstijl.

Is jouw koelkast of prikbord al in de paasstijl? Of is er dit weekend een dood moment dat een wederopstanding kan gebruiken? Dit is een super simpele en leuke tekenopdracht voor alle leeftijden.

  • Maak een omtrek van de hand (niet de pols) in de positie waarbij de duim zo ver mogelijk afstaat van de vingers en de vingers iets gespreid zijn.
  • Verbind de lijnen van de duim en de pink, nu heb je het lijf van de kip.
  • Teken een snavel, poten en een oog.
  • Versier je paaskip uitbundig.
  • Vrolijk pasen!